Global Game Jam 2014:

Onder de groepsnaamnaam Strawberry Jam deed ik mee samen met Johnny Schaap, Kwok he Chu, Wouter Florijn en Zeger Huisman, mee aan de Global Game Jam. Met hen hebben we in 42 uur mijn concept Galactic Duo in uitvoer gebracht in Unity en is uiteindelijk omgedoopt tot “Starberry”.

sketches

starberry

Het is een twee speler co-op top down shooter, waarbij je door het te draaien om je as je overal heen kan vliegen. Beide spelers hebben een totaal andere rol, maar zijn net zo noodzakelijk in het halen van een hoge score.

Door ons zo erg te richten op het belang van een co-op met een gelijkwaardige verdeling, deden we vanzelf juist mee aan de kern van het thema. Dit doordat iedere speler zich bewust te maken van zijn medespeler en zo niet enkel alles vanuit zijn perspectief te benaderen, samenwerking is key.

Mijn rol hierin was dus Gamedesign, concept design, menu items en het onder de aandacht krijgen van andere websites. Behalve de schetsontwerpen van het schip en de vijanden, hielp ik ook met de achtergrond en texturen maken.

ShipOther

ShipOther2

Ship

ShipBig

Ik zal hier snel nieuw materiaal, waaronder meer screenshots en filmpjes aan toevoegen.

Update!